Vele bekende Amerikanen lieten zich maandag (lokale tijd) verleiden om voor het jaarlijkse Met Gala van Vogue-hoofdredactrice Anna Wintour groots uit te pakken met hun kleding. 

Het Met Gala wordt sinds 1971 georganiseerd en heet officieel het Costume Institute Gala. Het is een benefietgala voor het Costume Institute, waar het museum zijn modecollectie bewaart, en tegelijkertijd een openingsfeestje voor de jaarlijkse modetentoonstelling.

Het evenement is al jaren de plek voor sterren om gespot te worden in de meest uitbundige creaties. Dit jaar was het thema van het gala China: through the looking glass. Veel sterren hadden zich dan ook laten inspireren om de rode loper te betreden in volledig Chinese stijl of met Chinese accenten. 

Grootste creaties

Dit jaar waren de ogen vooral gericht op de outfit van Sarah Jessica Parker. Dit kwam hoofdzakelijk door de grote tooi die ze droeg als onderdeel van een verder, redelijk eenvoudige zwarte jurk.

Ook Solange Knowles gooide hoge ogen met haar op origami geïnspireerde jurk, die om haar lichaam viel als een soort waaier.

Assistenten

Zangeres Rihanna had zoveel werk gemaakt van haar jurk, dat ze zelfs assistentie nodig had om de rode loper over te komen. De zangeres droeg een gele mantel met zo'n lange sleep, dat die door vier assistenten gedragen moest worden.

Speciaal voor het fotomoment werd de sleep van de jurk door de assistenten mooi over de trap gedrapeerd. 

Doorzichtig

Beyoncé kreeg veel aandacht voor haar gewaagde outfit. Ze droeg een bijna volledig doorzichtige jurk met enkel een aantal stenen. Ook Kim Kardashian en Jennifer Lopez gingen gekleed in een hoofdzakelijk doorzichtige jurk. 

Robert Pattinson en zijn vriendin FKA Twigs liepen voor de gelegenheid voor het eerst samen over een rode loper. Ook Amal Clooney verscheen voor het eerst op het gala aan de arm van haar man George Clooney. 

De gastvrouw van dit jaar was Jennifer Lawrence. Daarnaast waren er nog een boel andere sterren, waaronder Justin Bieber, Neil Patrick Harris, Katy Perry, Madonna en Selena Gomez.

Social media

Op de uitnodiging voor het Met Gala in New York stond vermeld dat het gebruik van mobiele telefoons voor foto's of sociale media niet toegestaan was. Toch verschenen er maandagavond al gauw meerdere foto's van sterren online.

Zo deelde Justin Bieber een selfie met Lady Gaga en een foto waarop hij poseert met Cara Delevingne.

Video: Met Gala in teken van China