De ex van Sofia Vergara, Nick Loeb, doet er alles aan om de twee bevruchte eitjes die hij en zijn toenmalige vriendin hebben gecreeërd, te bewaren. "Ik wil de twee levens die ik heb gecreeërd niet vernietigen."

Dat zegt de zakenman in een essay in The New York Times.

"Dit gaat niet alleen om het redden van levens, dit gaat om het steunen van ouderschap", aldus Loeb. 

In de tijd dat hij en Vergara een relatie hadden hebben ze twee eitjes laten bevruchten in een laboratorium, om later bij een draagmoeder hun kinderen te laten groeien. Nu de relatie voorbij is, is Loeb echter bang dat Vergara de eitjes zal laten vernietigen. 

"Als zij de zorg niet wil delen, zal ik die volledig op mij nemen en haar als 'donor' noemen", vertelt Loeb, die er aan toevoegt dat het koppel in de twee jaar dat ze verloofd waren twee keer hebben geprobeerd een kind te krijgen.

Miskraam

De eerste keer ging het inbrengen van het eitje bij de draagmoeder niet goed en de tweede keer kreeg de draagmoeder een miskraam. Daarna leek de wens van Vergara om moeder te worden weg te ebben.

Vergara heeft laten weten niet de intentie te hebben om de eitjes te vernietigen, maar heeft niet gezegd of ze het oké vindt als haar ex de kinderen op de wereld zet. De actrice is zelf niet van plan om de eitjes te gebruiken, zeker nu ze verloofd is met Joe Manganiello.