Bruce Jenner heeft vrijdag bekend gemaakt transgender te zijn.

Dat zegt hij in een interview met Diane Sawyer op de Amerikaanse televisie.

"In elk opzicht ben ik een vrouw", zegt Jenner. "Al van kinds af aan was ik erg verward over mijn geslacht." Zo wilde hij toen al de jurken van zijn moeder en zus aantrekken.

"Ik wist niet waarom", aldus de voormalig tienkamper. "Ik voelde me er gewoon goed door."

Vrouwelijk

"Mijn brein is eerder vrouwelijk dan mannelijk", zegt de stiefvader van Kim Kardashian in het interview. Het onderwerp blijft moeilijk voor Jenner, naar eigen zeggen wilde hij geen andere mensen teleurstellen.

De 89-jarige moeder van Jenner zegt trotser te zijn op haar zoon dan toen Jenner in 1976 Olympisch goud won als tienkamper.

Jenner hoopt dat hij met het bekennen iets goed doet voor de wereld. Tevens ontkent hij dat zijn onthulling een promotiestunt is voor de realityserie over de Kardashians. "Ik ben geen slecht persoon, ik doe gewoon wat ik moet doen."

Documentaireserie

Naar aanleiding van het interview heeft E News bevestigd dat er een documentaireserie komt over de geslachtsverandering van Jenner. 

''De serie vertelt het persoonlijke verhaal van Bruce en laat zien hoe hij went aan zijn 'nieuwe ik'. Terwijl hij voor het eerst leeft als de persoon die hij vanaf zijn geboorte had moeten zijn, onderzoekt de docuserie ook wat de transformatie van Bruce betekent voor de mensen in zijn leven en hoe het zijn relaties met anderen heeft beïnvloed'', laat E News weten.