AMSTERDAM - Maxima is nog niet in verwachting van een oranje-baby. Tenminste: dat concludeert weekblad Weekend. Zij telden 1 + 1 op en kwamen tot de uitkomst: de prinses kan nog niet zwanger zijn.

Hoe zeer ze er op zitten te hopen bij het roddelblad; toch is er (voorlopig) nog geen Oranje nazaat op komst. Maxima en Willem Alexander waren recentelijk in Ghana voor een staatsiebezoek. En in dat land komt de ziekte malaria voor. Ter bescherming moeten zware medicijnen worden ingenomen; te beginnen een paar weken voor de reis tot een paar weken na terugkeer. En wie de bijsluiter van het medicijn goed doorleest, ziet daar staan dat gebruik voor zwangere vrouwen absoluut afgeraden wordt.

Ook mag de gebruikster op het moment dat ze de pillen gebruikt, niet in verwachting raken, anders kan de ongeboren vrucht schade oplopen. En dat zullen Alexander en Maxima natuurlijk niet willen. Bovendien liet tijdens het staatsbanket Maxima zich de glazen wijn goed smaken en rookte er lekker een sigaretje bij. Conclusie: Max en Lex doen het nog even veilig en een oranje-baby zit er nog niet in. Geduld!