Aart Staartjes ondervindt nog steeds problemen van zijn val in september. De 77-jarige televisiecoryfee viel toen in zijn tuin van een ladder terwijl hij fruit aan het plukken was.

"Ik heb een lelijke val gemaakt", vertelt hij daags voor de premiere van de tekenfilm De Notenkraak, waarvoor hij een stem heeft ingesproken.

"Ik heb het er levend van afgebracht, dat is het belangrijkste. Maar het is nog niet helemaal in orde. Mijn motoriek is niet meer zoals het was.” De acteur is nog steeds aan het revalideren. “Maar het gaat elke dag weer een klein beetje beter."

Staartjes is vanaf donderdag voor het het eerst in lange tijd weer in een tekenfilm te horen. De Sesamstraat-acteur vertolkt in De Notenkraak de stem van de wijze wasbeer. "Ik ben altijd vereerd als ik voor zo'n klus wordt gevraagd", beaamt hij.

"Het is niet zoveel werk. En het is een leuk personage met tiran-achtige trekjes. Dat zijn toch de fijnste types om te spelen. De nobele held in het verhaal is vaak een beetje saai."

Liam Neeson

De animatiefilm vertelt over een eekhoorn die per ongeluk de wintervoedselvoorraad van de dieren laat opbranden en uit het park wordt gezet. Om zichzelf en zijn vrienden uit deze benaderde situatie te redden, plant hij een overval op een notenwinkel. In de originele versie worden stemmen ingesproken door Liam Neeson en Brendan Fraser.