Actrice Mischa Barton heeft met pijn in haar hart haar moeder aangeklaagd. 

Dat meldt People donderdag.

Nuala Barton zou geld van haar 29-jarige dochter hebben gebruikt om een villa van 7,8 miljoen dollar (7,2 miljoen euro) te kopen in Beverly Hills.

"Ze vindt het absoluut niet leuk dat dit in het nieuws komt, maar ze had geen andere keus. Toen ze tegen haar moeder zei dat ze haar ging aanklagen, kon ze er alleen maar om lachen. Dat was inmiddels twee jaar geleden. Nu is Mischa het zat", aldus een bron.

Geen baan

Volgens de aanklacht hebben zowel moeder als Bartons vader Paul al meer dan tien jaar geen baan gehad buiten hun dochter om. Een bron meldt dat Barton haar dochter ook nog eens uitbuitte door haar naam te gebruiken voor een serie handtassen en een modeboutique.

Barton kampte in het verleden met een alcohol- en drugsprobleem en verloor vorig jaar haar huis nadat ze 100.000 dollar achterstand had opgelopen in haar hypotheek. Ze eist nu voor de rechter dat haar moeder over de brug komt met geld. Intussen blijft Barton hyperactief in Hollywood; er verschijnen komend jaar meer dan tien films met de actrice.