Met de komst van de HBO-documentaire Going Clear: Scientology and the Prison of Belief ligt de roemruchte religie weer flink onder vuur, maar John Travolta wil daar niets van weten. 

Dat vertelt hij aan Tampa Bay Times.

"Ik heb hem niet gezien en ben het ook niet van plan", zegt de acteur over de documentaire die de kerk fel bekritiseert. De film bespreekt onder meer fysieke intimidatie en chantage die binnen Scientology plaats zou vinden.

"Ik heb niks van dat soort dingen ervaren, dus waarom zou ik iets communiceren dat niet waar is voor mij? Dat zou nergens op slaan, en dat geldt ook voor Tom Cruise, lijkt me", zei Travolta. 

'Product van gefrustreerden'

Volgens het beroemde Scientology-lid is de documentaire een product van gefrustreerde ex-leden. "De kerk is niets dan briljant voor mij geweest. Ik ben zo gelukkig met mijn ervaringen in Scientology in de afgelopen veertig jaar, dat ik echt niks negatiefs te melden heb", zo concludeerde Travolta. 

De acteur zei verder zijn carrière te danken hebben aan zijn lidmaatschap van de kerk. "Oh mijn god, ik zou het nooit hebben gehaald zonder de assistentie van de kerk. Echt niet."

Ook inspireerde zijn geloof de acteur om goed te doen. "Ik heb zoveel mensen geholpen in moeilijke tijden. Van verlies van kinderen en dierbaren tot ziekte. Een negatieve blik op de kerk werpen zou voor mij een misdaad zijn", zo besluit Travolta.