Leonardo DiCaprio gaat op zijn privé-eiland een eco-resort bouwen. De acteur kocht het eiland voor de kust van Belize in 2005 en is nu van plan er 68 villa’s en 48 privéhuizen op te bouwen.

De prijs van een privé-optrekje ligt tussen de vijf miljoen en de vijftien miljoen dollar.

Aan de New York Times vertelt DiCaprio dat hij niet zomaar een luxe resort wil neerzetten, maar dat hij er het eco-systeem van het eiland mee wil herstellen. 

"Het is belangrijk om iets te doen wat de wereld verandert”, aldus de acteur, die al jaren een fervent milieu-activist is. "Ik zou niet naar Belize kunnen gaan, daar een eiland kopen en er iets mee doen als het niet baanbrekend zou zijn voor de milieubeweging."

Wetenschappers

Het project wordt dan ook ondersteund door een team van wetenschappers, die nauwlettend in de gaten houden welke impact het resort op het eiland heeft.

De gastenvilla’s worden gebouwd op een enorm platform, met daaronder een kunstmatig rif en beschuttingsplekken voor vissen. Op het eiland komt ook een conservatieplantage voor mangrovebomen.

Duikvakantie

De Titanic-acteur kwam het eiland tijdens een duikvakantie op het spoor en kocht het samen met een partner voor 1,75 miljoen dollar (omgerekend zo’n 1,6 miljoen euro).

"Het was als de hemel op aarde", vertelt hij hierover. Het is de bedoeling dat het resort in 2018 opengaat.