Aaron Chalmers en Gary 'Gaz' Beadle zijn sinds hun deelname aan het programma Geordie Shore wereldsterren. Toch heeft het Britse programma de jongens niet veranderd.

"We hebben allebei veel vrienden buiten het programma, zij hebben normale banen en zorgen ervoor dat we met beide benen op de grond blijven", aldus Chalmers.

Het MTV-programma, waarin te zien is hoe jongeren in één huis samenwonen, uitgaan, drinken en ruziemaken, wordt in veel landen goed bekeken.

Chalmers kijkt er echter liever niet naar. "De eerste aflevering waar ik in zat heb ik bekeken, maar ik vind het vreselijk. Ik kan er gewoon niet naar kijken." Zijn vrienden kijken wel. "Dus ik hoor het wel van hen als ik iets stoms of leuks heb gedaan."

De mannen (beiden 27) waren in Amsterdam om te praten over het tiende seizoen van de serie, dat komende week begint. Volgens hen wordt het net zo heftig als de vorige seizoenen. "Je ziet ons weer ruzie maken, vechten en drinken. Dat zal nooit veranderen in Geordie Shore", vertelt Beadle.

Wat wel is verandert: James Tindale en Vicki Pattison zijn vertrokken. Zij waren sinds het begin van Geordie Shore bij het programma betrokken. "Het is jammer dat ze er niet meer zijn, maar daar hebben we goede vervanging voor gekregen", aldus Beadle.

Vriendin

Hoewel de jongens en meisjes in het programma aan flink wat verleidingen worden blootgesteld, heeft Beadle sinds kort een vriendin. "Ik doe dit al tien seizoenen, dus ik heb alles wel een beetje gezien", aldus Beadle.

"Voorheen ging ik overal waar we waren op de vrouwen af. Nu heb ik iemand ontmoet die ik echt leuk vind. Je zal zien: aan het einde van het seizoen heb ik nog steeds een vriendin", zegt Beadle lachend.

Andere dingen

Hoe het komt dat mensen het na negen seizoenen nog steeds leuk vinden om naar Geordie Shore te kijken? "Mensen vinden het nou eenmaal heerlijk om naar drama op televisie te kijken en dat is Geordie Shore ten voeten uit."

Aan stoppen denken de jongens nog lang niet. "Zo lang er leuke mensen in het programma zitten, ga ik door", aldus Beadle. Toch focust de Geordie Shore-ster zich ook op andere dingen. "Ik heb een eigen nachtclub en een kledinglijn. Geordie Shore is onwijs leuk, maar je moet ook op andere paarden wedden." 

Chalmers sluit zich hier helemaal bij aan. "Ik doe dit pas een jaar, maar mijn doel is om zoveel mogelijk geld te verdienen. Ik wil er nu van genieten, want het kan morgen afgelopen zijn."

Het nieuwe seizoen van Geordie Shore start 12 april om 22.00 uur op MTV.