Heleen van Royen en Bart Meeldijk gaan trouwen, Dave Roelvink zet zichzelf neer als crimineel, Yolanthe en Wesley Sneijder verwachten hun eerste kind en One Direction heeft ruzie met Zayn. Een overzicht van de entertainmentwereld afgelopen week.

Het was heel even héél onduidelijk: gaat Heleen van Royen nu wel of niet met Bart Meeldijk trouwen? Libelle sprak de schrijfster en die vertelde het zelf, maar op 1 april moet iedereen extra huiverig zijn en dus geloofde niemand het in eerste instantie. 

Want had Bart, toen de relatie nog heel pril was, niet gezegd niet geïnteresseerd te zijn in een bruiloft? "Ik ga nooit trouwen", aldus Bart in oktober 2013, waarna hij zijn woorden iets nuanceerde toen Heleen verontwaardigd zei dat 'je nooit nooit moet zeggen'.

Goed, die voorzichtigheid was uiteindelijk dus niet nodig: Heleen is inderdaad verloofd. Maar een huwelijk hoeven we niet al te snel verwachten, want de twee zijn eigenlijk al heel lang verloofd. "Bart heeft me een half jaar geleden in Portugal ten huwelijk gevraagd als het ultieme bewijs van zijn liefde. Hoewel ik al twee keer eerder getrouwd ben, heb ik volmondig 'ja' gezegd."

Lekker lang verloofd zijn is misschien nog wel leuker dan lekker lang getrouwd. Of het dan echt nooit tot een uiteindelijke bruiloft komt? Heleen heeft een leuk alternatief: "Wie weet belanden we samen een keer in Las Vegas."

Barabbas

Dachten we met Heleen onze portie potentiële 1 april-grappen wel gehad te hebben, kwamen de EO en KRO ook nog even met een maf nieuwtje: Dave Roelvink in The Passion?! Een jongen die vervolgd wordt voor diefstal, heling en het verspreiden van een sekstape mag meespelen in een Bijbels verhaal?!

Ja echt, zagen we donderdagavond. Dave speelde Barabbas, de moordenaar die werd vrijgelaten in plaats van Jezus. Maar Dave, is dat nou wel verstandig? De politie zoekt uit of je echt crimineel bezig bent geweest en dan zet jij jezelf neer als één van de bekendste misdadigers ooit?

Ook collega's Bridget Maasland en Robert ten Brink vroegen zich tegenover NU.nl af of dit nou de beste beslissing ooit was van Dave. "Het heeft iets respectloos richting de familie Pach", aldus Bridget. 

De familie Pach, die een paar duizend euro aan spullen zagen verdwijnen uit hun huis, op dezelfde avond dat hun dochter onderwerp werd van één van de bekendste sekstapes van 2014, zal ongetwijfeld niet gekeken hebben donderdag. 3,5 miljoen mensen zagen wel hoe Dave zijn handboeien weer af mocht doen.

Gezinsuitbreiding

Ein-de-lijk is het zover. Na maanden van speculeren, nare berichten op sociale media en uiteindelijk een volledige mediastilte, werd vorige week zaterdag het hoge woord uitgesproken: Yolanthe is zwanger!

Wesley vertelde ons op wel heel aparte manier dat zijn vrouw in verwachting is: met een bal onder zijn shirt liep hij trots over het voetbalveld zaterdagavond. Niet alleen Mart Smeets was verbaasd (en een beetje boos), ook Yolanthe keek even vreemd op toen ze haar echtgenoot het nieuw bekend zag maken. "Ik had geen idee dat hij dat zou doen. Hij schijnt het wel tegen z'n ouders gezegd te hebben, maar ik wist van niets. Ja, dat is wel heel erg Wes."

Of de baby meer op papa of mama gaat lijken is nog niet duidelijk, Yolanthe wil het geslacht van het kindje in haar buik namelijk nog niet weten. "We zien het wel."

Gelukkig is er voor de media dus nog genoeg om uit te pluizen: een jongetje? Een meisje? Een tweeling? Een drieling? We zijn voorlopig nog lang niet uitgepraat over de baby.

Boybandbonje

Hadden we vorige week allemaal nog extreme medelijden met die arme Zayn Malik, kunnen de One Direction-fans de donkerharige zanger inmiddels wel wurgen.

Want Zayn heeft Harry, Louis, Liam en Niall keihard lopen naaien: beetje zeggen dat je last hebt van stress en het allemaal niet aan kan om dan drie dagen later de studio in gaan en een demo opnemen met producent Naughty Boy voor je solocarrière. 

"Wow Naughty Boy, jij bent echt ongevoelig vriend", schreef Louis op Twitter, enkele uren na het uitkomen van de zogenaamde demo. "Serieus, hoe oud ben jij? Word volwassen!'

Inmiddels lijkt het allemaal weer een beetje bekoeld te zijn, want die demo, dat was geen demo. "Het is belangrijk voor de fans om te weten dat dit geen solowerk van Zayn is of dat het zelfs maar representatief is voor het materiaal dat hij in de toekomst gaat maken", vertelde een ingewijde woensdag nog.

De vier heren gaan ondertussen onverminderd hard door met het produceren van hitjes: volgend jaar zouden we alweer een nieuw album kunnen verwachten. Helaas hebben ze de meest geschikte titel (Four) al verbruikt.