Will & Grace-ster Megan Mullaly en haar echtgenoot Nick Offermann hebben besloten tijdens de tournee van hun nieuwe theatershow de staat Indiana te boycotten.

Zij doen dit vanwege de nieuwe wet in die staat, die bedrijven het recht geeft homoseksuelen en lesbiennes te weigeren omdat hun religie homoseksualiteit afwijst.

Dat meldt Entertainment Weekly donderdag.

Het duo zou de komende week optreden in hoofdstad Indianapolis met de voorstelling Summer of 69: No Apostrophe. Maar daar zien zij nu van af. Alleen het optreden in het universiteitstheater gaat door. De opbrengsten van deze voorstelling schenken de twee acteurs aan een organisatie die zich inzet voor homorechten.

De gouverneur van Indiana heeft de afgelopen week veel kwaad bloed gezet met de nieuwe wet. Hij stelt dat de wet de vrijheid van religie in zijn staat moet waarborgen, maar tegenstanders vinden dat de wet discriminatie bevordert.

Inperken

Met de nieuwe regels wil Indiana de invloed van pro-homo-wetten die Washington op nationaal niveau doorvoert inperken.

Het koppel is niet de enige die Indiana boycot. Ook diverse bedrijven en grote organisaties, waaronder Apple, hebben al gemeld de staat links te laten liggen zolang de wet niet wordt herzien.

Megan Mullaly is bij het grote publiek vooral bekend als de dronken Karen Walker in hitreeks Will & Grace, die wordt beschouwd als een homoseksuele mijlpaal op de Amerikaanse televisie. Nick Offermann is vooral bekend van de komedie Parks & Recreation.