Don Diablo is erg trots op zijn samenwerking met Madonna. De Nederlandse dj maakte, op haar verzoek, een remix van haar single Ghosttown. Hiervan liet hij woensdagavond fragmenten horen bij Humberto Tan in RTL Late Night.

"Mijn moeder weet ook wie Madonna is en dat maakt het zo mooi. Uiteindelijk is het leven toch een soort Griekse tragedie: je wilt dat je ouders trots op je zijn", vertelt Don Diablo. "Ik vond het heel leuk dat ik mijn moeder kon bellen om te vertellen dat ik een nummer had gemaakt voor Madonna."

"Mijn moeder speelt een hele belangrijke rol in mijn leven", vertelt de dj. "Net als mijn vader. Vlak voor zijn overlijden zei hij me dat ik meer moest genieten van alles en dat doe ik nu. Eigenlijk doe ik dit ook allemaal een beetje voor hem", vervolgt de wereldberoemde artiest.

Drukke schema

Ondanks zijn drukke schema probeert Don zijn moeder iedere week een keertje op te zoeken. "Ze gaat niet vaak mee op tournee. Ze zou wel heel graag een keertje mee willen naar Las Vegas. Dus mam, als je kijkt: dat gaan we doen", zegt hij lachend.

Bij Late Night vertelde Don Diablo hoe zijn remix van Ghosttown tot stand is gekomen. "Het zijn dezelfde ingrediënten, maar je kookt er een ander gerecht mee", aldus de Drentse dj. "Ik heb een paar dagen over het nummer gedaan. Vroeger deed ik weken over een goede mix."

R. Kelly

Don Diablo maakte eerder al remixes van nummers van Ed Sheeran, Marvin Gaye en Jessie J. "En ik krijg net een mailtje van het management van R. Kelly", zegt Diablo lachend.