Rafael van der Vaart en Sabia Engizek lezen regelmatig in Duitse bladen dat ze een kindje verwachten, maar volgens de voetballer is daar niets van waar.

Dat vertelt hij aan Story.

"Was dat maar zo! Ik blijf hopen op gezinsuitbreiding, maar helaas is het nog niet zover", aldus Van der Vaart.

De voetballer en zijn vriendin verloren in december 2013 vroegtijdig hun dochter Solana. Na een zwangerschap van negentien weken werd hun kind stil geboren.

"We hebben niet de makkelijkste tijd gehad. Maar we slaan ons er doorheen. Sabia is echt de liefde van mijn leven. We zijn stapelgek op elkaar."

Carrière

De voetbalcarrière van Van der vaart in het Duitse Hamburg verloopt tot dusver niet echt soepel. Lange tijd zat hij op de bank. Toen hij vorige week eindelijk in basis stond, kreeg zijn zoontje het op de tribune zwaar te verduren.

"Jouw vader is zo blind, hij kan niets, hij moet weg!”, zo werd er door een HSV-fan naar de 8-jarige Damian van der Vaart geroepen. Het jongetje viel na de wedstrijd (0-1) nederlaag huilend in de armen van zijn vader.

Rafael van der Vaart vindt dit naar eigen zeggen veel te ver gaan. "Ik moest Damian echt geruststellen. De kleine was zeer, zeer verdrietig. Het gaat wel heel ver dat een volwassene een 8-jarig ventje zo verdrietig maakt."