Scott Disick verlaat maandag de afkickkliniek in Costa Rica. De vriend van Kourtney Kardashian heeft het te druk om nog langer te blijven.

Dat meldt een ingewijde aan de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ.

Disick verblijft sinds afgelopen maandag in de kliniek. De realityster is een week behandeld voor zijn drankverslaving wanneer hij vertrekt, terwijl een behandeling normaal gesproken minstens 21 dagen duurt.

Volgens Kourtney Kardashian gaat het goed met de vader van haar drie kinderen. ''Ik vind het belangrijkste dat hij aan zichzelf werkt. Als iemand niet wil veranderen dan is dat heel moeilijk'', zei de zus van Kim Kardashian zaterdagnacht tegen People.

''Hij leert nu veel over zichzelf en groeit als persoon. Dat is heel mooi om te zien. Wanneer hij aan zichzelf werkt, komt dat alleen maar ten goede aan onze relatie.''

Publiciteitsstunt 

Disick liet de wereld afgelopen maandag weten in het Rythmia Life Advancement Center in Costa Rica te zitten. "Ik besef dat ik hulp nodig heb. Ik ben er klaar voor om de problemen, waarmee ik al jaren worstel, nu eens echt aan te pakken'', zei de realityster in de persverklaring van de afkickkliniek.

Er gaan echter geruchten dat het allemaal een publiciteitsstunt is en dat Disick betaald krijgt voor zijn verblijf.