Zanger Nielson heeft niets te klagen over vrouwelijke aandacht. Toch gaat hij er nuchter mee om. "Al krijg ik buiten honger, ik eet thuis."

Dat zegt Nielson, eigenlijk Niels Littooij, zaterdag tegen het AD

De zanger heeft al acht jaar een vriendin, maar die kan volgens hem prima omgaan met alle aandacht die haar vriend krijgt. "We zijn oprecht naar elkaar. Maar uiteindelijk is het een man-vrouwverhouding waarin je elkaar natuurlijk niet álles moet vertellen."

Hij vindt dat mensen tegenwoordig steeds makkelijker uit elkaar gaan. "Toen mijn ouders gingen scheiden, was dat bijzonder. Ik was de enige jongen in de klas die dat overkwam. Nu is het normaal,'' aldus Nielson.

Traditioneel

"Wat dat betreft ben ik wel een traditionele jongen. Ik geef niet zo snel op. Ik heb voor haar gekozen. Natuurlijk kom je gaandeweg dingen tegen die je minder mooi vindt aan iemand, en zij zal dat ook bij mij hebben, maar zolang het echte liefde is, kun je ook van iemands lelijke kanten houden. Ik ben onwijs blij met haar. Zij is de basis.''

De zanger is blij dat hij zich wat betreft vrienden of de liefde niet hoeft af te vragen wat iemands intenties zijn. "Ik vraag me weleens af hoe het zou zijn als ik nu vrijgezel was. Dan weet je niet of meisjes op je vallen om wie je bent of om wat je doet."

Glimlach

Littooij geeft aan te genieten van de kleine dingen in het leven. "De glimlach van mijn vriendin, op de koffie bij mijn broers en lekker muziek maken." 

Ondanks zijn succes loopt Nielson niet naast zijn schoenen, daar zorgt zijn omgeving voor. "Ik krijg de kans niet eens om te gaan zweven. Alleen al het idee dat mijn zes broers me naast m'n schoenen zien lopen, is genoeg om heel nuchter te blijven."