AMSTERDAM - Politiekorps Amsterdam-Amstelland daagt Endemol en SBS voor de rechter vanwege een uitzending van Peter R. de Vries Misdaadverslaggever op 3 juni. In het tv-programma zond De Vries een item uit over een politieonderzoek bij een brand in een bedrijfspand in Amsterdam-Noord. De eigenaar van het pand liet zich negatief uit over het politieoptreden en een inspecteur bij de Amsterdamse politie.

"In de uitzending is onterecht een collega in beeld gebracht, terwijl was afgesproken dat dat niet zou gebeuren'', aldus een woordvoerster van de politie maandag. "Ze hebben zelfs oude beelden van de man uit Opsporing Verzocht gebruikt.'' Als er kritiek is op de politie moet dat zich richten op het korps en niet op een individuele diender, vindt de Amsterdamse politie.

In een kort geding donderdag voor de rechtbank in Amsterdam eist de politie dat producent Endemol en SBS het item niet opnieuw uitzenden. Als ze de beelden weer willen laten zien, moeten ze vooraf toestemming vragen aan de betreffende inspecteur.