Hans Klok zou best weer een nieuwe liefde in zijn leven willen. "Maar om nou online te gaan daten via Tinder ofzo, dat is niet echt handig als bekende Nederlander."
 

Dit zegt de illusionist vrijdag tegen NU.nl.

"Ik merk wel dat ik weer open sta voor een relatie, het is alleen nog niet op mijn pad gekomen. Lange tijd ben ik voor mijn gevoel 'te druk' geweest voor de liefde. Maar eigenlijk moet je daar gewoon tijd voor vrijmaken natuurlijk. Dat probeer ik nu meer."

De illusionist (46) en zijn Australische danser James Jackson Harwood (27) verbraken hun relatie in augustus 2014, waarna hij een tijd vrijgezel is gebleven.

Klok vindt het naar eigen zeggen lastig om zichzelf 'in de markt te gooien'. "Iedereen date tegenwoordig via internet. Het is voor een bekende Nederlander lastig om bijvoorbeeld op een datingsite te gaan met een foto, dan word je meteen herkend."

"Misschien moet ik maar een datingsite starten voor bekende mensen, onder synoniemen. G. Joling bijvoorbeeld", grapt hij. "Of een eigen programma: Hans Klok zoekt Tovenaar."

Liefde is belangrijk

Volgens Klok blijft het lastig om iemand te vinden in combinatie met zijn werk. "Ik zit bij de vijf beste illusionisten van de wereld, dat vraagt zoveel van je. Ik heb ook nog steeds dromen die ik wil waarmaken. Maar de liefde is een belangrijk ding, ik ga echt niet mijn hele leven vrijgezel blijven."

Klok is binnenkort te zien in het nieuwe SBS 6-programma We Are Family, waarin verschillende generaties binnen een familie samen optreden.