Jeremy Clarkson heeft donderdagavond flink uitgehaald naar zijn leidinggevenden bij BBC. "Top Gear was een geweldig programma, tot die eikels het moesten verpesten."

Tijdens een benefietgala in Londen werd donderdagavond een race tegen Clarkson geveild. De presentator vertelde volgens Mirror te hebben toegezegd mee te doen aan het gala, nog voor de hele situatie bij Top Gear.

"Ik ga nog één keer een rondje rijden op het Top Gear-circuit voor die sukkels mij ontslaan. Ik zal er misschien een beetje emotioneel bij zijn, maar we gaan het gewoon doen", aldus Clarkson tegen het lachende publiek.

"Er was een wachtlijst van achttien jaar om in het publiek van Top Gear te zitten, maar nu heeft BBC het verpest. Het was een geweldige show en ze hebben het compleet verpest. Vanavond is de laatste keer dat er zo'n mogelijkheid voorbij komt."

Het racerondje tegen Clarkson ging onder de hamer voor zo'n 100.000 pond (138.000 euro).

Video: Clarkson haalt uit naar de BBC

Tank

Vrijdagmiddag werden bij het hoofdkantoor van BBC één miljoen handtekeningen gebracht, in de hoop Clarkson terug te krijgen op televiesie. Iemand verkleed als 'The Stig' leverde de handtekeningen aan, rijdend in een tank.

De omstreden Top Gear-presentator kwam onlangs in het nieuws na een ruzie met zijn producent, waarbij hij geslagen zou hebben.

Vorig jaar gaf de BBC hem al een laatste waarschuwing nadat hij het woord 'nigger' had gebruikt in een nooit uitgezonden fragment. Clarkson bood daar later zijn excuses voor aan.