Us Weekly trekt een interview met Kendall Jenner in waarin ze zou hebben gereageerd op de transformatie van haar vader Bruce Jenner. 

Het 19-jarige model liet woensdag op Twitter weten dat het Amerikaanse blad de uitspraken verzonnen heeft.

Us Weekly laat donderdag op de website weten dat een freelance journalist Kendall geïnterviewd zou hebben in Los Angeles. Hoewel de journalist volhoudt dat het gesprek heeft plaatsgevonden en dat de citaten juist zijn, heeft het blad besloten het interview in zijn geheel in te trekken.

Er zijn bij de redactie zorgen ontstaan over de juistheid en de omstandigheden waaronder het interview zou zijn afgenomen. Het artikel is inmiddels van de website gehaald. "We bieden onze oprechte excuses aan mevrouw Jenner en haar familie", aldus Us Weekly in een statement.

Vrouw

In het interview, dat gezien werd als een eerste bevestiging dat Bruce inderdaad besloten zou hebben om als vrouw door het leven te gaan, zegt Kendall dat ze van haar vader houdt zoals hij is.

"Bruce is een geweldige man. Dat hij nu andere schoenen aantrekt, om het maar zo te zeggen, maakt hem niet minder prachtig. Ik hou van hem, of hij nou een man of een vrouw is", citeerde het blad haar. Kort daarna deed Kendall op Twitter afstand van de uitspraken. "Schaam je Us Weekly voor het verzinnen van quotes. Ik heb die dingen nooit gezegd. Ik heb nooit met ze gesproken."