K3 gaat uit elkaar, Top Gear in de problemen door Jeremy Clarkson, Sylvie Meis heeft een nieuwe 'traditionele' vriend en Chantal is geen fan van Yolanthe Sneijder-Cabau. Een overzicht van de entertainmentwereld afgelopen week.

Duizenden kleine meisjes en jongens zagen woensdag hun wereld in elkaar zakken: K3 is niet meer.

Geen Oya Le Le, geen Teleromeo en ook geen MamaSé meer voor Karen, Kristel en Josje. Na jarenlang hét onderwerp van gesprek te zijn geweest op iedere basisschool in de Benelux zijn de dames er klaar mee.

Het beëindigen van de samenwerking heeft nogal wat stof doen opwaaien: want is onze eigen rebelse Josje de aanstichtser van het kwaad? Heeft de 29-jarige Huisman het te bont gemaakt met haar neuspiercing? Ging de korte relatie die ze had met Gert Verhulst de dames dwarszitten? Of gaat het gewoon, zoals zo vaak, over geld?

"Ik wist wel dat ze niet te vertrouwen was!", en "Josje is voor mij nooit echt K3 geweest!, schreven verontwaardigde fans op sociale media. RTL Boulevard sprak donderdagavond van een wurgcontract voor de blondine. Tijdens de zoektocht van Karen en Kristel voor een vervanger van Kathleen zouden de potentiële nieuwe K3'ers een contract aangeboden hebben gekregen waardoor menig deelnemer stopte met de talentenjacht K2 zoekt K3.

Of die 'wurgcontracten' ook worden uitgedeeld als de drie dames op zoek gaan naar vervanging is nog niet duidelijk. Albert Verlinde is in elk geval duidelijk: iedereen moet oppassen voor Studio 100 en de opgestelde papieren.

'Fucking bastards'

Valt Top Gear nog te redden nu het contract van Jeremy Clarkson op de tocht staat en zijn collega's weigeren te presenteren zonder hem? Wil Jeremy Clarkson Top Gear nog wel redden? Want die "fucking bastards" hebben het flink verpest bij de Britse presentator.

"Er was een wachtlijst van achttien jaar om in het publiek van Top Gear te zitten, maar nu heeft BBC het verbruid. Het was een geweldige show en ze hebben het compleet verpest", aldus de woedende Clarkson, die na een flinke klap aan het adres van een producent op non-actief is gesteld.

Laten we eerlijk zijn, het is niet de eerste keer dat Clarkson in de gevarenzone zit. Zo gebruikte de presentator al eens het woord 'nigger' in een niet uitgezonden fragment, wat hem een waarschuwing bezorgde. En alle opmerkingen over stakers en mensen die zich voor de trein gooien hebben we dan nog niet eens besproken.

Dat Clarkson wél populair is bij zijn collega-presentatoren bleek deze week. James May zette boos op Twitter dat 'ie werkloos thuis zat, wat weer voor een reactie bij BBC zorgde. Want May en Richard Hammond mochten best met z'n twee het programma maken, maar hebben geweigerd

Of Top Gear ooit nog eens met de oude presentatoren te zien zal zijn is dus nog maar de vraag. Voor BBC is het in elk geval een goed idee om de banden met May en Hammond goed te houden: afgelopen week verloor de omroep op het tijdslot van Top Gear vier miljoen kijkers.

Gruweldate

Sylvie Meis heeft een nieuwe liefde, althans, dat schrijven de roddelbladen. Maurice Mobetie (ook wel Momo genoemd) mag Sylvie knuffelen, kussen, zoenen en nog veel meer, want ze zijn verliefd.

Maffe man wel, voor Sylvie. Na Rafael en Samuel heeft de presentatrice een meneer aan de haak geslagen die er wel heel traditionele gedachtes op na houdt. Want waar Syl keihard werkt aan haar carrière en nooit stil lijkt te zitten, heeft Momo liever een rustige vrouw.

"Ik ben op veel vlakken van de oude stempel: een beetje ouderwets zelfs. Een dame mag nooit een dinertje voor twee betalen", aldus de Zwitserse nachtclubeigenaar in een interview met de Zwitserse muzieksite Nightguide.

En om het complete plaatje van deze toch al woest aantrekkelijke man compleet te maken, blijkt hij ook nog een strafblad te hebben. In 2009 zou hij een bezoeker van zijn nachtclub te lijf zijn gegaan met een bierflesje en hem hebben geschopt. Vijftien maanden voorwaardelijk kreeg hij ervoor, maar Momo houdt vol onschuldig zijn.

Maffe Yo

Yolanthe Sneijder-Cabau vierde donderdag haar dertigste verjaardag. Duizenden lieve berichtjes, maar Yo hield zich lekker stil. Al een paar weken heeft ze niets op sociale media geplaatst. Zou ze aanwezig zijn geweest toen Chantal Janzen bij College Tour zat?

De blondine had, op de bank bij Twan Huys, weinig positiefs te zeggen over het gedrag van haar collega. De vele halfnaakte plaatjes die Yo dagelijks op Instagram plaatste, maakte dat Chantal alles behalve fan werd.

"Die dames krijgen vaak commentaar en dan vechten ze terug onder het mom dat men jaloers is op het succes of het mooi zijn. Nee, ik ga nu niet op de barricades voor alle normale Nederlandse vrouwen, maar stiekem.. Nee, we zijn niet jaloers. We vinden het niet normaal. We willen niet zo zijn. We vinden het gewoon een beetje gek dat je zo'n Engelse tekst plaatst met een blote kont, met je man. Dat moet je thuis zeggen en thuis doen."

En nu? Yolanthe heeft al een paar weken geen blote lichaamsdelen gedeeld. Zou het dan voorbij zijn en kan Chantal eindelijk van die barricades af?