Graciela l'Ami moet haar ex-man Fernando Ricksen betalen, in plaats van andersom.

Dat meldt RTL Boulevard donderdag.

De ex-vrouw van de voetballer eiste in de rechtszaak miljoenen van Ricksen. Volgens l'Ami is de uitspraak 'oneerlijk'. "De rechtbank heeft vastgehouden aan de zogenaamde peildatum. Dat is de datum waarop wij officieel gescheiden zijn, november 2010", zegt l'Ami.

"Op dat moment beschikte Fernando volgens eigen zeggen nauwelijks meer over geld, want hij had na ons uiteengaan in maart 2009 inmiddels vele miljoenen opgemaakt aan drank, drugs en stripclubs. Het geld was dus nagenoeg op. De rechtbank is hem daarin gevolgd."

In beroep

l'Ami laat weten in beroep te gaan. "Ik heb gevraagd om openheid van zaken, maar deze is helaas nooit volledig gegeven. Het gaat mij nu vooral om gerechtigheid na deze zestien jaar durende strijd", aldus de ex-vrouw.

Het is niet bekend hoeveel geld l'Ami van de rechter moet betalen.

Opgelucht

Ricksen laat tegenover RTL weten dat hij zeer blij is met de uitspraak. "Eindelijk een beetje rust na een stressvolle tijd", aldus de zieke voetballer.

"Het strijdplan van mijn ex bestond alleen uit vertragen en andere randzaken, terwijl wij alles op zwart en wit hebben staan en dit ook aangetoond hebben in de rechtbank. De uitspraak berust dan ook op harde feiten die door ons geleverd zijn."