Justin Bieber heeft op Comedy Central zijn excuses aangeboden voor de aanhoudende stroom van gênante krantenkoppen. De Canadese popster zat zaterdagavond in het programma The Roast of Justin Bieber.

''Een heleboel hebben zich van me afgekeerd de afgelopen jaren", sprak Bieber op serieuze toon. ''Maar ik weet nog steeds dat ik goede muziek kan maken en alles ten goede kan keren."

"Er bestond geen leerschool voor me. Ik werd op 12-jarige leeftijd in het diepe gegooid'', vervolgde Bieber. "Ik wist niet waar ik aan begon. Er zijn momenten bij waar ik trots op ben. En er zijn momenten waarbij ik mezelf teleurstelde. Maar de dingen die ik heb gedaan definiëren niet wie ik echt ben. Ik ben een vriendelijk persoon die van mensen houdt. En door dit alles ben ik een van mijn beste eigenschappen verloren. Daarvoor zeg ik sorry."

Keerpunt

Bieber noemde de roast na zijn 21e verjaardag een keerpunt in zijn leven. ''Ik kijk ernaar uit iemand te zijn waarop jullie allemaal trots kunnen zijn", sprak de zanger. "Iemand zei me ooit: 'het gaat erom hoe je uit het dal kruipt, waardoor je echt kan laten zien dat je een man bent geworden'."

De zanger werd uiteraard hard aangepakt door Martha Stewart, rapper Snoop Dogg, Ludacris, Shaquille O'Neal, Jeffrey Ross en 'roastmaster' Kevin Hart. Volgens USA Today had Bieber kennelijk niet door dat zijn microfoon nog aan stond toen hij aan het einde van de tv-show verzuchtte: ''Krankzinnig, ze gingen er hard in."

Backstage concludeerde Bieber: "Er waren veel beledigende grappen vanavond. Ik weet niet waarom ik zo bang was. Het viel eigenlijk nog mee, ik had erger verwacht."

The Roast of Justin Bieber is in Nederland op woensdag 1 april te zien bij Comedy Central.