PHNOM PENH - De regering van Cambodja zet Gary Glitter het land uit, omdat zij vreest dat de voormalige Britse rockster zich in hoofdstad Phnom Penh heeft gevestigd om minderjarige kinderen te misbruiken. Dat heeft de Britse krant The Times maandag gemeld.

Minister Mu Sochua van Vrouwenzaken zei tegen The Times dat zij het uitzetten van Gary Glitter heeft aangekaart bij premier Hu Sen, nadat duidelijk was geworden dat de voormalige popartiest onder zijn eigen naam Paul Francis Gadd in Phnom Penh was gaan wonen. Het tabloid The Sun heeft een foto gemaakt van Gary Glitter en een -jarig meisje dat samen met haar moeder bij zijn appartement in de Cambodjaanse hoofdstad arriveerde.

De minister zei dat de regering de immigratiepapieren van Glitter onderzoekt en dat de zanger ook het land uit kan worden gezet als hij geen misstap heeft begaan in Cambodja. Als de Britse ambassade bevestigt dat Glitter eerder is veroordeeld wegens een zedendelict, is dat voldoende.

Glitter zat in 1999 een celstraf van twee maanden uit, nadat hij was veroordeeld voor het in bezit hebben van duizenden kinderpornofoto's. Hij had de foto's van internet gehaald. Nadat hij de gevangenis had verlaten, emigreerde de voormalige rockster naar Cuba. De Cubaanse autoriteiten wezen hem echter uit. Drie maanden geleden vestigde hij zich met zijn vriendin en zoon in Phnomh Penh.

Glitter behaalde in de jaren zeventig grote successen met nummers als I'm the leader of the gang en Rock'n roll.