Yolanthe Sneijder-Cabau laat even niks van zich horen, Pharrell Williams kopieert al zijn hits bij elkaar, Lindsay Lohan begaat een Photoshopblunder en Katja Schuurman wil even alleen zijn. Een overzicht van de entertainmentwereld afgelopen week.

Dag in dag uit achterna gezeten worden door paparazzi, iedere minuut mensen die speculeren over je gezicht, je gewicht, een eventuele zwangerschap. Het is om gek van te worden en dus nam Yolanthe Sneijder-Cabau even wat rust.

Twee weken lang plaatste ze niets op Twitter, Instagram of Facebook en hoppa, iedereen maakt zich zorgen. Want Yo die niets te melden heeft, dat kan natuurlijk niet. Dus ze moet wel aan haar gezicht hebben laten klussen, zwanger zijn of doodziek thuis zitten.

Welnee, wist de manager van de actrice te melden, Yolanthe zit gewoon even lekker thuis. "Ze was er even helemaal klaar mee, omdat Turkse en Nederlandse media een kennelijk onbedwingbare neiging hebben de kleinste mededelingen over haar privéleven op te blazen tot ongekende proporties."

Wanneer we wel weer iets gaan horen van Yolanthe wil Xenia Kasper niet zeggen. "Dat bepaalt ze zelf."

Kopieermachine

Die Pharrell, liepen we allemaal weg met zijn hits Happy en Blurred Lines, blijkt nu dat we de boel eigenlijk al jaren horen. De rechter bepaalde deze week dat Blurred Lines inderdaad een kopie is van Marvin Gaye's Got To Give It Up en dat Pharrell Williams en Robin Thicke de familie van de overleden zanger zo'n 7 miljoen euro moeten betalen.

Twee dagen later besloot de familie Gaye dat die miljoenen toch niet helemaal voldoende waren: Blurred Lines mag niet meer verkocht worden en anders moeten alle opbrengsten van de hit uit 2013 verdeeld worden. 

Dachten we dat daarmee de ellende voor Pharrell afgelopen was? Welnee! Die echte megahit, Happy, komt ook uit de kopieermachine van meneer Williams. Ook al een kopietje van een nummer van Marvin Gaye.

"Ik ga er geen doekjes om winden, ik vind dat de nummers op elkaar lijken", aldus de dochter van de overleden hitmaker. Ain't That Peculiar zou opvallende overeenkomsten hebben met Happy.

Het is te hopen voor Pharrell dat de familie Gaye niet de nummers van N.E.R.D er nog bij gaat halen, want wie weet lijken die ook wel op hits van de zanger. Dan kan Pharrell wel ophouden met muziek maken, want er blijft niets van zijn fortuin over.

Lekker Photoshoppen

Die billen mogen wel wat groter, die lippen ook, die benen moeten juist dunner en ook die buik mag wel wat platter. Dagelijks kijken duizenden meiden naar zichzelf op foto's en zien niet meer dan lichamelijke gebreken.

Dat ook bekende mensen daar last van hebben, bewees Lindsay Lohan deze week. De actrice plaatste één van de slechtst bewerkte foto's ooit op Instagram. De roodharige schoonheid vond haar bilpartij iets te klein en dus trok ze zo, in één keer haar kont naar achter. Dat daarbij de deur werd meegetrokken en dus krom stond, was haar eventjes niet opgevallen.

Kreeg Lindsay natuurlijk meteen een hele lading negatieve berichten: ze is een slecht voorbeeld, ze is een aandachtstrekker. Maar laten we eerlijk zijn: ze is natuurlijk niet de eerste celebrity die zich waagt aan Photoshop en ze zal, waarschijnlijk, ook niet de laatste zijn.

Zo heeft Beyoncé al eens een 'thigh gap' in haar foto geshopt en is ook Kim Kardashian niet vies van het smaller maken van haar taille. En echt populair maken ze zich er niet mee: niemand heeft het over hun toch al strakke lichamen, maar vooral over hoe suf het is dat ze niet opletten dat ook hun omgeving meegaat in de aangepaste foto's.

Alleen zijn

Met een grote bak ijs op de bank zitten, kijkend naar een slechte serie, is wat de meeste mensen doen als hun relatie is verbroken. Veel huilen, bellen met vrienden en vriendinnen en in het niets staren, je afvragen waar het toch misging.

Maar als je bekende Nederlander bent is dat een stuk ingewikkelder. Want als je dan make-uploos naar de supermarkt loopt om een nieuwe bak ijs te kopen, staat het ineens in de Privé, zie je jezelf terug bij RTL Boulevard en heeft iedereen het op sociale media over hoe verdrietig je moet zijn dat je er zo bij loopt.

Katja Schuurman wordt, sinds de bekendmaking van haar scheiding, regelmatig aangeklampt door onbekende mensen die vragen of alles wel goed is nu haar huwelijk voorbij is. "Hartstikke lief hoor, maar ik wil het toch eigenlijk wel zelf verwerken."

Laat Katja dus nog maar even met rust, dan kan zij ook even met uitgelopen mascara op de bank zitten, en is ze er over een paar weken wel weer. Want het leven gaat door, ook als je huwelijk dat niet doet.