Singer-songwriter Nielson wordt naar eigen zeggen in de media vaak als brave jongen neergezet. Hij wil echter benadrukken dat hij een man van vlees en bloed is en zich ook soms moet verzetten tegen de verleiding van andere vrouwen.

Dat vertelt hij dinsdag aan NU.nl.

De zanger, voluit Niels Littooij, heeft een succesvol jaar achter de rug en wil die lijn doortrekken. Eind maart verschijnt een nieuwe EP van Nielson en om dat te vieren geeft hij een afspraakje weg. De gelukkige winnaar mag volledig in de stijl van de televisieserie Mad Men gaan dineren met de zanger.

"In principe heb ik het samen met mijn team bedacht", zegt Nielson. "Dat leek me heel leuk. Ik heb bij mijn nieuwe nummer Ik heb een meisje thuis een chique clip opgenomen waar ik zelf heel trots op ben. Ik kan niet acteren, snap je? Ik kan op dat vlak echt niets. Dus ik heb maar de beste regisseur ingehuurd."

Vriendin

Nielson had tijdens de opnames het zó naar zijn zin, dat hij die sfeer opnieuw wil beleven. Om die reden kunnen fans een afspraakje met de zanger winnen. "Ik vertelde mijn vriendin al heel vroeg over het idee hoor", geeft hij toe. "Het was net nadat ik Ik heb een meisje thuis had geschreven. Ze moest wel even nadenken", zegt de zanger lachend.

"Maar al gauw vond ze het een geweldig idee", vervolgt hij over zijn vriendin, met wie hij inmiddels acht jaar een relatie heeft. "Iedereen met een beetje humor begrijpt wel dat het niet echt is. En wat het belangrijkste hieraan is, is dat er een fan in het zonnetje gezet wordt."

Vlees en bloed

Toch wil Nielson benadrukken dat zijn imago als brave jongen niet helemaal klopt. "Het nieuwe nummer gaat ook over dat verleiding overal is. En ik ben ook niet de braafste. Ik ben een man van vlees en bloed. Ik heb de afgelopen twee jaar ook wat voorbij zien komen. Nou, hou op met me!"

"Hoe gelukkig je ook bent thuis, en dat ben ik, je moet op die momenten je verzetten. Het is voor iedereen herkenbaar en flirten is tot op zekere hoogte oké. Verleiding is overal en nergens. Maar je moet er wel tegen kunnen", besluit Nielson.