Katja Schuurman en Thijs Römer hebben lang gewacht met het bekendmaken van hun scheiding, ondanks allerlei geruchten. "Ze probeerden hun huwelijk nog te redden."

Dat zegt de vader van Thijs, Peter Römer, in een interview met Story.

De televisieproducent zei begin februari nog dat alle geruchten over een eventuele scheiding niet klopten. "Ik vind het heel vervelend voor ze dat er in de afgelopen weken zoveel onzin over hen is geschreven. Ik zie Katja en Thijs heel veel samen en ze zijn gelukkig."

Volgens Römer loog hij destijds niet tegen het blad. "Ik zei voor mijn gevoel niets verkeerd. Het is altijd goed gegaan tussen Katja en Thijs. Ik heb er enorme bewondering voor hoe goed zij omgaan met hun scheiding."

Vrienden

Het acteurskoppel liet eind februari weten uit elkaar te gaan. Volgens Römer hebben ze voor die tijd hard hun best gedaan het huwelijk te redden.

"Veel mensen vragen zich af waarom ze niet eerder hebben gereageerd en het nieuws van hun breuk bekend hebben gemaakt. Dat kwam omdat ze probeerden hun huwelijk te redden. Pas toen ze erachter kwamen dat ze niet verder kunnen, hebben ze een manier gezocht en gevonden om als goede vrienden verder te gaan."