Martijn Krabbé vindt zichzelf een echte fijnproever. Samen met Herman den Blijker gebruikt hij zijn culinaire passie voor het nieuwe RTL 4-programma Op de Proef Gesteld.

Dat zegt de presentator in een interview met NU.nl.

Met de topkok is de presentator de afgelopen maanden naar verschillende plekken in de wereld afgereisd voor het nieuwe culinaire reisprogramma Herman & Martijn: Op De Proef Gesteld. Het programma werd door de twee heren, die elkaar al goed kenden, samen verzonnen.

Liefhebber

"Ik ben een enorme liefhebber van lekker eten, echt een gastronoom. Ik heb ook Wie is de Chef? en Topchef opgezet. Herman wilde al zijn hele leven een culinair reisprogramma maken en ik had diezelfde droom. Daar kwam dit programma uit."

Voor Herman & Martijn: Op de Proef Gesteld reizen de heren de wereld over, proeven ze lokale producten en leren ze die producten klaar te maken.

Volgens Krabbé is het één groot avontuur. "Het is meer een reisprogramma dan een kookprogramma. We koken zelf ook niet echt. Eigenlijk is het een soort Indiana Jones, maar dan met eten. En Herman en ik bleken een heel leuk duo, waardoor het voelde als een soort schoolreisje."