Madonna adviseert Kanye West om niet meer het podium op te rennen als hij het er niet mee eens is dat iemand een award wint. "Ik denk dat hij het zo af en toe echt te serieus neemt."

Dat zegt de zangeres in een interview met Rolling Stone.

"Je moet niet naar die uitreikingen gaan met het gevoel dat je gerechtigheid moet halen. Dat is als het zoeken naar een naald in een hooiberg. Ga gewoon en heb het naar je zin", adviseert Madonna.

West stapte in 2009 tijdens de uitreiking van de VMA's het podium op, omdat hij vond dat de prijs die Taylor Swift won, naar Beyoncé had moeten gaan. Afgelopen jaar deed hij ongeveer hetzelfde tijdens de Grammy's, toen muzikant Beck won en wederom niet Beyoncé.

"Dat is echt een deel van hem waar ik me niet in kan vinden. Ik probeer me er nooit in te mengen, want ik vind het gewoon niet belangrijk."

Respect

De zangeres laat weten veel respect voor de rapper te hebben. "Hij is een briljante gek. Hij mist gewoon een filter, waardoor hij vaak dingen zegt die eigenlijk niet kunnen. Maar hij heeft ook geweldigde ideeën, als je hem lang genoeg kan laten concentreren in de studio. Ik houd niet eens altijd van zijn muziek, maar hij is een prachtige puinhoop. Ik houd van hem."