Boer Jan stuurde zowel Boer Zoekt Vrouw-deelneemster Marieke als ook Vivian naar huis. Maar de twee jonge vrouwen hebben onderling een vriendschap opgebouwd. 

Afgelopen zondag zagen 4,1 miljoen kijkers hoe boer Jan Marieke naar huis stuurde en boer Tom hetzelfde deed met Leonie. 

Maar Marieke gaat niet met lege handen naar huis. Ze heeft een vriendschap opgebouwd met Vivian, die in eerder stadium door de veeboer op Texel werd weggestuurd.

"Vivian en ik kunnen niet meer zonder elkaar", zegt Marieke tegen de KRO. "Elke avond appen we voordat we gaan slapen en in het weekend bellen we altijd met elkaar."

"We hebben al afspraken staan, een hoteldag staan, noem het maar op."

Volgens Marieke heeft de deelname aan Boer Zoekt Vrouw haar geleerd, dat ze een man nodig heeft die haar af en toe zegt dat ze haar mond moet houden. "Ik wil straks samen met iemand zijn en van de kleine dingen houden."

Alleen

Kandidate Leonie wilde vooral niet alleen thuis zijn toen ze werd weggestuurd door boer Tom.

"Ik ben gezellig met vrienden de stad in gegaan. Toen kon ik de dag erna een beetje nadenken over wat er allemaal gebeurd was, dat voelde wel goed."

"Het is wel even slikken, het is nooit leuk als iemand je niet kiest. Maar uiteindelijk denk ik dat dit de goede keuze is geweest. Ik vond het lastig diepgaande gesprekken met hem (Tom, red.) te voeren."