Agenten bogen zich de afgelopen week over de vraag hoe de pareljurk van Lupita Nyong'o kon worden ontvreemd uit het hotel waar de actrice verbleef. Daar zijn ze nu achter: de jurk werd van haar balkon gegooid.

Dat meldt TMZ zondag.

Op de bewakingsvideo was niets verdacht te zien en er stonden geen camera's gericht op de deur van Nyong'o's kamer, waardoor de politie geen stap verder leek te komen.

De entertainmentsite beweert nu van de dief te hebben gehoord dat hij wist dat hij niet kon worden vastgelegd op camera en dat hij de jurk van het balkon heeft gegooid, waar een handlanger stond om de buit te vangen. Ook zei de dief dat hij had toegeslagen toen de deur van de hotelkamer op een kier stond.

De dief nam vrijdag contact op met TMZ om te laten weten waar de jurk kon worden teruggevonden. Hij zou twee parels van het kledingstuk hebben gehaald om ze te laten taxeren, maar kreeg te horen dat het nepparels waren. Dat maakte de jurk voor hem waardeloos, waarop de man besloot zijn buit terug te brengen naar het hotel en de entertainmentsite naar de vindplek te leiden.