Kanye West is in huilen uitgebarsten toen zijn overleden modeontwerpster Louise Wilson ter sprake kwam tijdens een interview met BBC Radio One.

"Ze was de geweldigste professor op een modeopleiding ooit", vertelde West over Wilson die vorig jaar op 52-jarige leeftijd overleed.

In het gesprek kwamen zijn ambities als modeontwerper uitgebreid aan de orde en vertelde dat Wilson hem stimuleerde om het beste uit hemzelf te halen. Toen de rapper zijn laatste ontmoeting met zijn mentor beschreef kon hij zijn tranen niet meer bedwingen en moest hij het interview onderbreken.

"Dit is me tijdens een interview nog nooit overkomen", vertelde West toen hij na een onderbreking weer plaats nam achter de microfoon. In het gesprek van drie kwartier gaf hij toe dat hij zijn gevoelens vaak wat onhandig onder woorden brengt.

"Ik wist helemaal niet hoe te communiceren", vertelt hij als zijn liefde voor Kim Kardashian ter sprake komt. "Mijn boodschap was simpel: 'jouw ei, mijn zaad, we gaan de wereld veranderen'. Ik kan me inbeelden dat dat fout klinkt. Ik hou ervan dingen te zeggen die fout klinken."

Video: Kanye West barst in tranen uit

Video

Beck

De emotionele bui bleef nog even hangen en West keerde zich tot Twitter om een paar van zijn foute uitspraken recht te zetten.

"Ik wil graag mijn excuses aanbieden aan Beck, sorry Beck", schrijft West nadat hij eerder zei dat Beck zijn Grammy niet had verdiend. "Beck moet creatief talent respecteren en zou zijn prijs moeten inleveren bij Beyoncé", stelde hij eerder.

Ook met Bruno Mars wilde hij het bijleggen. "Ook wil ik mijn excuses aanbieden aan Bruno Mars. Ik haatte hem eerder, maar ik respecteer wat hij doet als artiest." West wil zelfs samenwerken met Mars: "Het zou geweldig zijn als Bruno een stuk zingt in 88 Keys dat Puff en ik geproduceerd hebben."