Presentatrice Anita Witzier is van nature niet empathisch. "Ik voel dat ik heel erg betrokken ben en dat de mensen die ik laat zien me enorm aan het hart gaan. Maar ik hoef niet bij iemand op schoot te gaan zitten om dat te laten merken.”

Dat vertelt de presentatrice aan Libelle

“Ik heb voor Anita wordt opgenomen meer geknuffeld dan ooit", aldus Witzier. "Dat ging echt meer van de anderen uit dan van mij. Ik ben van nature niet zo knuffelig. Met mijn kinderen wel, maar met anderen? Brrr, nee. Het is niet het eerste dat in me opkomt, om mensen zomaar even beet te pakken.” 

Witzier geeft aan een paar jaar geleden met depressieve klachten geworsteld te hebben, toen ze in de overgang zat. "Ik begrijp nu wel dat depressie iets is waar je rationeel gezien geen invloed op hebt. Hoe vaak heb je niet de neiging om te zeggen: kom op, het leven lacht je toe! Allemaal heel leuk, maar als je depressief bent, komt dat niet binnen.”

Medicijnen

De presentatrice kwam van haar negatieve gevoelens af met hormoonpreparaten. "Mijn sombere gevoelens waren het gevolg van een hormonale disbalans. De arts vertelde dat er wel risico’s waren verbonden aan die medicijnen.” 

Ze vervolgt: "Ik zei: 'Tja, het andere risico is dat ik morgen een keer tegen een viaduct aan rijd. Dan weet ik zeker dat het niet goed met me afloopt'."

"Ik liep niet rond met concrete plannen, maar soms dacht ik zelfs: 'Als ik nu ga slapen en niet meer wakker word, is het ook prima'. Nu ik het zeg, kan ik me niet eens meer indenken hoe het voelde, vind ik het belachelijk en schaam ik me zelfs."