Alex Klaassen heeft regelmatig afspraakjes, maar tot een serieuze relatie komt het steeds niet. "Ik heb daar op dit moment ook niet zo veel behoefte aan."

Dat zegt de acteur in een interview met Margriet.

"Ik ben wel aan het daten en dat is eigenlijk heel leuk, maar iets serieus, daar heb ik op dit moment ook niet zo veel behoefte aan. Ik vind het wel goed zo", aldus Klaasen.

De acteur denkt dat hij in de liefde wellicht wat behoudend is. "In de kern ben ik natuurlijk bang om te worden afgewezen. Eigenlijk moet ik eerst zeker weten dat die ander mij ook leuk vindt."

Kinderen

De 38-jarige komiek vertelt aan het blad dat hij ook nooit zo heeft nagedacht over kinderen, maar sinds de geboorte van een neefje merkt dat het door zijn hoofd spookt.

"Toen ik mijn neefje in mijn armen had, dacht ik: dat kan ik binnen een jaar ook gewoon hebben. Eenvriendin wilde erover praten, om samen ouders te worden. Ja, dan wordt het ineens heel serieus. Ik ben veel tijd met mijn neefje gaan doorbrengen. Om te zien of ik het echt leuk vind. Maar ik merk altijd dat ik na een dag denk: nu wil ik wel weer naar huis. Die verantwoordelijkheid vind ik eng. Ik zeg niet nooit, maar nu vind ik oom zijn leuk genoeg."