Lindsay Lohan heeft haar theaterproductie opgegeven als onderdeel van haar taakstraf. Enkele uren die de actrice voor het toneelstuk Speed the Plow werkte, werden ook als onderdeel van haar taakstraf opgeschreven. 

Dat meldt TMZ.

Het Amerikaanse OM heeft het rapport over de 240 uren taakstraf van Lohan volledig uitgepluisd en kwam een aantal onregelmatigheden tegen. Zo zouden de actrice en het bedrijf verantwoordelijk voor haar strafbegeleiding (CSV) het ontmoeten van fans toe hebben gevoegd aan haar maatschappelijk werk, net als een aantal theatershows die ze heeft gedaan. 

Bovendien heeft het organiseren van een benefietavond voor de begeleidingsinstantie haar ook een aantal uren hebben opgeleverd. Ook kwamen er berichten naar boven dat de actrice gelobbyd zou hebben hebben voor CVS, om een donatie van 10.000 dollar te verzekeren voor het bedrijf.

Lohan kreeg 240 uur taakstraf opgelegd door de rechtbank in Santa Monica na haar arrestatie voor roekeloos rijgedrag in 2013. De openbare aanklager vindt dat er genoeg uren in het rapport in twijfel kunnen worden getrokken. De aanklager wil nu dat de Mean Girls-actrice aanwezig is voor een tweede hoorzitting waarin wordt bepaald of zij haar taakstraf heeft voldaan.

Mocht de rechter bepalen dat het rapport niet helemaal in de haak is, dan zullen daar consequenties aanhangen voor de actrice. Deze eerste hoorzitting vindt woensdagmiddag plaats in Los Angeles.