Teun Luijkx kan behoorlijk van slag raken door een slechte recensie. 

Dat onthult de acteur in VIVA.

''Ik ben opgevoed met het idee dat alles mooier wordt als je er het goeie van inziet. Zo wil ik ook kijken naar dingen. Soms maakt me dat een beetje naïef. Als mijn fiets gestolen wordt, heb ik eerst een scheldkanonnade van een week, maar daarna denk ik: het is maar een fiets. Een slechte recensie vind ik erger."

''Dat raakt me'', vervolgt Luijkx. ''Al zeggen andere mensen en de regisseur dat ik het geweldig doe, het blijft in mijn hoofd zitten. Andersom komt het ook binnen, hoor. Al ben ik vrij bescheiden. Ik mag genieten van een goede recensie, maar moet niet te veel gaan geloven in mijn eigen succes. Dat vind ik zó oncharmant."

Angels in America

Luijkx speelt vanaf maart in het toneelstuk Angels in America van Toneelgroep Oostpool. Hierin speelt hij een strenggelovige mormoon die zijn vrouw verlaat omdat hij op mannen valt. In het stuk heeft Luijkx een naar eigen zeggen heftige zoenscène met zijn tegenspeler Vincent van der Valk.

Tijdens de repetities had de acteur zijn twijfels, maar het kwam goed tussen beide hetero's. ''Het was helemaal niet ingewikkeld, het voelde heel vetrouwd. "