Veel fans waren zondagavond verbaasd dat Joan Rivers geen onderdeel uitmaakte van het onderdeel In Memoriam tijdens de Oscaruitreiking. De comédienne is echter wel opgenomen in de webversie van de eregalerij.

Dat heeft de Academy Of Motion Picture Arts And Sciences laten weten in reactie op de ophef.

Tijdens In Memoriam werd stilgestaan bij artiesten en filmmakers die het afgelopen jaar overleden, zoals Robin Williams, Eli Wallach en Mike Nichols.

Veel fans en ook Joans dochter Melissa Rivers vonden dat de op 81-jarige overleden Joan ook een plek in het onderdeel verdiende. "Het zou mooi zijn geweest, vooral vanwege de invloed die zij had op het prijzenseizoen", schreef Melissa in een reactie op Facebook.

Met haar programma Fashion Police gaf Joan, die ook te zien was in films als Serial Mom en Iron Man 3, altijd komisch commentaar op de outfits van de sterren op de rode loper.

Verklaring

In een reactie heeft de Academy, die de Oscars uitreikt en verantwoordelijk is voor het programma van de prijsuitreiking, verklaard dat "Joan Rivers één van de vele waardevolle artiesten en filmmakers is die we helaas niet konden opnemen in het onderdeel In Memoriam van de Oscarshow dit jaar. Echter, ze maakt onderdeel uit van onze In Memoriam-galerij op Oscar.com."

Joan Rivers overleed in september vorig jaar, nadat ze door complicaties tijdens een kijkoperatie een hartstilstand kreeg.