Wim Schuurman denkt dat zijn dochter Katja en haar echtgenoot Thijs Römer perfect zijn omgegaan met hun scheiding.

"Als alle mensen die in de problemen komen met hun huwelijk zo omgaan met hun problemen als Katja en Thijs hebben gedaan, dan was er een hoop minder ellende bij scheidingen."

Dat zegt de vader van de actrice in een interview met RTL Boulevard. "Wij zijn heel dichtbij alles geweest, hebben alles van dichtbij ervaren."

De vader van de actrice vertelt niet in te willen gaan op alle details, maar zegt wel dat een groot gedeelte van de geruchten die de ronde deden over zijn dochter en haar echtgenoot niet kloppen.

"De mate van onzin is onbeschrijfelijk. Van yogamatje tot een ander huis voor Katja of Thijs. Ik ben blij dat ze nu naar buiten zijn gestapt en de regie weer zelf nemen."

Respectvol

Maandag bevestigden Katja en Thijs Römer-Schuurman na weken van speculatie dat ze inderdaad uit elkaar gaan.

"In tegenstelling tot wat beweerd wordt, ligt de oorzaak van deze keuze niet bij derden. Katja woont in Uitdam, Thijs heeft een appartement in Amsterdam. Wij hopen dat er vanaf nu respectvol met deze situatie omgegaan kan worden, met het oog op onze bewegingsvrijheid en de privacy van onze dochter. Voor ons is dit niet alleen een einde, maar ook een nieuw begin samen", viel te lezen in de verklaring van het stel.