John Travolta heeft eindelijk uitgelegd waarom hij zangeres Idina Menzel vorig jaar bij de uitreikingen van de Oscars introduceerde als 'Adele Dazeem'.

De acteur noemde in de Oscar-special van talkshowhost Jimmy Kimmel meerdere redenen voor de pijnlijke blunder.

Volgens de Grease-ster had hij te weinig tijd om zich voor te bereiden omdat de medewerker die hem naar het podium zou brengen, vastzat in een lift. Vervolgens liep hij actrice Goldie Hawn backstage tegen het lijf.

"Goldie is charismatisch, sexy en prachtig", zei Travolta (61). "Ik was erg onder de indruk van haar."

De twee waren aan het knuffelen toen de acteur zich realiseerde dat de tijd toch echt begon te dringen. Even later bleek op het podium dat de naam van Menzel fonetisch gespeld was op de autocue, waardoor de opgejaagde Travolta nog nerveuzer werd.

Video: Uitleg John Travolta bij Jimmy Kimmel

Zenuwen

"Ik ken die naam niet!", dacht hij. "Wat betekent dat? Zo heb ik het niet gerepeteerd!" Door de zenuwen zou hij op een totaal andere naam zijn uitgekomen.

De filmster reikte zondag samen met Menzel een Oscar uit, waarbij de Let It Go-zangeres Travolta terugpakte door hem "mijn goede vriend Glom Gazingo" te noemen. Hun gezamelijke optreden leverde een nieuw ongemakkelijk moment op. Sommige mensen vonden dat Travolta wel erg lang aan haar gezicht zat.