Actrice Reese Witherspoon levert kritiek op de vragen die haar op de rode loper gesteld worden. "Ik wil graag vertellen over wie ik draag, maar ik zou ook graag willen dat de verslaggevers wat vragen over welke rol ik nog een keer zou willen spelen."

Witherspoon plaatste een foto op Instagram waarmee ze vertelt over de 'vraag haar meer'-beweging.

"Hebben jullie daar weleens van gehoord? Het is bedoeld om verslaggevers te inspireren wat creatievere vragen te stellen op de rode loper."

De actrice schrijft: "Ik ben gek op de Oscars en mode, net als jullie allemaal. En ik wil ik graag delen wat ik draag, later vanavond. Maar ik zou het ook fijn vinden om wat van deze vragen te beantwoorden." Witherspoon doelt daarmee op de vragen die te zien zijn in haar Instagramafbeelding. 

In de afbeelding zijn onder meer de volgende vragen te zien: Wat is het grootste risico dat je hebt genomen? Je hebt veel bereikt, waar ben je het meest trots op? Waarmee zouden filmmakers en karakters het verschil kunnen maken in de wereld? Als je elke rol zou kunnen spelen, welk karakter zou je dan willen zijn? 

Witherspoon vraagt haar volgers ook met andere vraagsuggesties te komen. "Wat zouden jullie willen weten?" 

Werk

Op de rode loper werd ze door een verslaggever van ABC meteen naar de beweging gevraagd. "Dit is een beweging om te zeggen dat weer meer zijn dan alleen onze jurken. Het is een groep vrouwen, 44 van de genomineerden dit jaar zijn vrouwen, die blij is dat ze hier mogen zijn en kunnen praten over het werk dat ze hebben verricht. Het is moeilijk om een vrouw in Hollywood te zijn of in welke industrie dan ook."