Carice van Houten reageert op de ophef die vorige week ontstond rondom haar gebit. "Ik heb al jarenlang een probleemgebit met veertien gaatjes."

Giel Beelen vroeg haar maandag in de uitzending naar de discussie rondom haar tanden.

"Heel Nederland is met mijn gebit bezig", antwoordt Van Houten op de vraag van de radio-dj. "Je zou je ook over andere dingen druk kunnen maken."

Ze legt uit dat ze inderdaad wat aan haar gebit heeft laten doen: "Ik dacht fuck it, ik ga het een keer goed laten doen. In Nederland mag je helaas niks veranderen. Je mag niet iets anders doen, je moet hetzelfde blijven. Maar ik ben er heel blij mee, dus als mensen er problemen mee hebben, dan is dat jammer."

"Mensen denken: het is de druk van Hollywood," vervolgt de actrice. "Maar dat heeft er helemaal niks mee te maken. Ik heb het puur voor mezelf gedaan. Hollywood zou het waarschijnlijk nog witter willen hebben."

Veelbesproken

Tijdens het optreden van Carice van Houten en Michael Prins in De Wereld Draait Door werd niet het nieuwe liedje van het duo, maar de tanden van de actrice een veelbesproken onderwerp op Twitter. Zo twitterde Britt Dekker "Wat leuk, Yolanthe en Carice hebben dezelfde tandarts nu".