Bobbi Kristina was onder invloed van drugs de ochtend dat ze bewusteloos thuis in haar badkuip werd aangetroffen. 

Dat meldt een bron dicht bij de familie van de 21-jarige dochter van Whitney Houston aan People.

Meerdere bronnen bevestigen tegenover het blad dat Bobbi Kristina afgelopen maanden regelmatig heroïne, cocaïne en antidepressivum Xanax gebruikte. Daarnaast dronk ze veel. Ook zou de dochter van Bobby Brown en Whitney afgelopen drie jaar meerdere keren in een afkickkliniek hebben gezeten.

Door de naderende sterfdag van haar moeder werd de verslaving van Bobbi Kristina erger. ''Ze deed echt haar best, maar ze kreeg geen ondersteuning. Ze zat nog steeds met heel veel verdriet over haar moeders dood'', aldus een ingewijde.

Coma

Brown werd op 31 januari bewusteloos in bad aangetroffen. Bij een huiszoeking zouden toen drugs zijn aangetroffen, maar het blijft onduidelijk wat er precies is gevonden. Een ernstig zuurstofgebrek heeft ervoor gezorgd dat Bobbi Kristina sindsdien in een coma ligt en weinig hersenactiviteit vertoont.

Het incident vertoont bizar veel gelijkenissen met dat van haar moeder. Op 11 februari 2012 overleed Whitney op 48-jarige leeftijd nadat ze eveneens bewusteloos in bad was aangetroffen.