NEW YORK - Michael Jackson heeft zaterdag in een op internet gepubliceerde verklaring voor het eerst openlijk toegegeven dat hij in het verleden geld betaald heeft om beschuldingen van kindermisbruik geheim te houden. De popster deed dat naar eigen zeggen omwille van zijn familie.

"Jaren geleden heb ik met bepaalde individuen schikkingen getroffen omdat ik mij zorgen maakte om mijn familie en de aandacht van de media als ik deze zaken in een rechtbank zou uitvechten", aldus Jackson in zijn verklaring.

Misbruik

Vrijdag zei een voormalig politieman tegen de Amerikaanse zender NBC dat Jackson in 1993 zwijggeld heeft betaald aan een twaalfjarige jongen die hem betichtte van seksueel misbruik. Deze zaak kwam aan het licht toen de politie het misbruik van een ander kind onderzocht.

'Doelwit'

Volgens Jackson hebben degenen aan wie hij heeft betaald, zijn zorg om kinderen misbruikt. "Ik ben een kwetsbaar doelwit geworden voor mensen die geld willen", zei hij. "Ik heb mijn hele leven lang miljoenen kinderen geholpen. Ik zou nooit een kind kwaad kunnen doen", voegde hij daaraan toe.

Jackson staat momenteel terecht wegens seksueel misbruik van een minderjarige jongen in 2003. Hij ontkent en is op borgtocht vrij. In januari begint zijn proces.