Kanye West heeft gereageerd op de kritiek van modegoeroe Fern Mallis over zijn Adidas-collectie. De rapper kon de bedenker van de New York Fashion Week niet overtuigen van zijn kwaliteiten. 

Vrijdagochtend plaatste de rapper verschillende gefrustreerde tweets op zijn Twitter-account. Even later verwijderde West alle berichten

"Fern Mallis, ik wil dat je iets begrijpt", begint West op zijn Twitterpagina. "Proberen om kleding te ontwerpen is moeilijk. Ik heb miljoenen ideeën en zoveel mensen werken me tegen. Ik vertegenwoordig een nieuwe generatie die zichzelf een weg willen banen in een gebroken wereld."

Bovendien zegt West dat hij zichzelf geen ontwerper mag noemen, omdat hij vanwege zijn beroemdheid niet bij de opleiding werd toegelaten. Hij heeft hard moeten vechten in de mode-industrie, omdat mensen in dat wereldje naar zijn mening neerkijken op zijn sterrenstatus.

Drankje

Nadat hij zijn zegje had gedaan over zijn 'leiderschap van de nieuwe modegeneratie', nodigde hij de veteraan Mallis uit voor een drankje. Mocht zij daarvoor in zijn, moest ze "gewoon een tafel reserveren bij het legendarische restaurant The Spotted Pig wanneer hij terug was in New York."

Fern Mallis is niet de enige in de mode-industrie die kritiek had op de ontwerpen van West. Ook de legendarische PR-persoonlijkheid Kelly Cutrone was niet over hem te spreken. "Zijn 'mode-ding' is niets voor mij. Ik vind hem best een goede rapper, maar hij is lachwekkend als modeontwerper. Het slaat gewoon nergens op."