Rossana Kluivert is harder geworden

Rossana Kluivert is door haar kanker harder geworden, vindt haar man Patrick Kluivert.

''Dat klopt'', erkent de styliste zaterdag in het AD.

''Ik lucht mijn hart meteen, waar ik voorheen iets nog even voor me zou houden. Ik heb geen tijd meer voor onzin, ik ga mijn energie niet meer steken in mensen waar ik geen energie van krijg", zegt Kluivert.

Kluivert doet op 8 maart mee aan De Hollandse 100, een sponsortocht waarbij deelnemers 10 kilometer schaatsen en 90 kilometer fietsen. Daarmee zamelt ze geld in de stichting Lymph&Co voor onderzoek naar een medicijn tegen lymfeklierkanker.

Schaatsen

Kluivert, die twee jaar geleden kreeg te horen dat ze Non-Hodgkin had, gaat alleen schaatsen. "Ik kan alweer veel, maar mijn conditie is echt nog niet zo goed dat ik dit in zijn geheel kan."

Ze wil geen vechter of survivor worden genoemd. ''Iedere kankerpatiënt vecht. Ik heb gewoon geluk gehad." De chemokuren sloegen aan, al maken de medicijnen haar wel erg vergeetachtig. Tot september krijgt ze nog elke drie maanden een onderhoudskuur.

Terugkomen

"De kanker kan terugkomen, maar daar denk ik liever niet aan. Ik hoop dat ik het red tot het medicijn er over een jaar of tien is." Ze hoopt haar stylingwerk weer op te kunnen pakken en gaat op reis met haar partner. "Kanker heb je niet alleen. Zonder Patrick en mijn familie had ik dit nooit gered."

Lees meer over:
Tip de redactie