OM eist contactverbod en celstraf voor stalkster Ruud de Wild

Een 43-jarige vrouw uit het Gelderse Elst mag geen contact meer zoeken dj Ruud de Wild. Ze mag hem niet meer mailen of twitteren en moet hem met rust laten, vindt het Openbaar Ministerie (OM).

De Gelderse Sylvana M. stalkte de bekende radiopresentator vorige zomer bijna voortdurend, omdat ze verliefd op hem was.

Het OM eiste woensdag bij de rechtbank in Lelystad naast een permanent contactverbod ook een celstraf van 193 dagen, waarvan 180 voorwaardelijk, tegen de vrouw, die volgens deskundigen nogal in de war is. Daarom moet zij zich ook een jaar lang in een instelling laten behandelen, vindt het OM. De uitspraak is op 25 februari.

De vrouw stuurde honderden tweets en zeker honderd mails aan de dj in de veronderstelling dat ze een relatie met hem had. Het ging deels om seksueel getinte boodschappen.

Aangifte

Toen ze Ruud de Wild ook opzocht op het Mediapark in Hilversum en hem probeerde aan te raken, deed de dj aangifte tegen haar. De Wild werd rond die tijd ook ernstig bedreigd door een Amsterdammer, die ondertussen ook is gearresteerd.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie