Pink protesteert bloot tegen bont op Times Square

Alecia Moore, beter bekend als Pink, zal bloot te zien zijn op een enorm reclamebord op Times Square. In het kader van de campagne Bont? Dan liever naakt van de organisatie PETA is de zangeres volledig ontkleed te bewonderen op het best verlichte plein van New York.

Dit meldt de Nederlandse afdeling van dierenwelzijnsorganisatie PETA woensdag.

De enorme advertentie wordt donderdag onthuld, vlak voor aanvang van de New York Fashion Week. De Grammy-winnares vertelt dat ze niet altijd bontvrij is geweest. "Ik heb bont gedragen op verschillende gelegenheden. Maar ik ben verstandig geworden en boycot bont nu compleet." 

"Ik hoop dat iedereen gedwongen kan worden om de verschrikkingen te zien die deze dieren moeten ondergaan voor modetrends. Ik hoop dat bontdragers in hun kont gebeten worden door dezelfde diersoort die ze dragen", aldus Pink.

Provoceren

PETA richt zich op het verbannen van dierenmishandeling ten behoeve van de modeindustrie. De organisatie staat bekend om de provocerende reclamespotjes en advertenties.

Pink is niet de eerste beroemdheid die uit de kleren gaat voor de campagne. Eerder waren actrices Eva Mendes (Hitch) en Olivia Munn (The Newsroom) al bloot voor PETA te zien.

Lees meer over:
Tip de redactie