Sieradenontwerpster Mirian van Kampen heeft de woede van de Rijksvoorlichtingendienst (RVD) op zich gehaald, nadat ze bekendmaakte regelmatig sieraden voor koningin Máxima te maken.

Dit meldt Story woensdag.

Van Kampen, eigenares van sieradenmerk Maison van Belle, werkte enige tijd geleden mee aan een korte reportage in RTL Boulevard, waarin ze vertelde best trots te zijn dat Máxima regelmatig haar oorbellen en armbanden draagt.

"Een aantal dagen later werd ik boos opgebeld door de Rijksvoorlichtingsdienst. Ze waren er niet bepaald blij mee dat ik deze informatie had verteld", aldus Van Kempen.

De ontwerpster heeft er naar eigen zeggen geen goed gevoel over dat iedereen wel weet van welke couturiers de koningin kleding draagt, en niet wie de ontwerper van haar sieraden is.

Tijdens een staatbezoek aan Japan in oktober droeg Máxima een oranje jurk van de Nederlandse ontweper Mattijs van Bergen, wat wel uitgebreid in de media werd besproken. 

Discreet

Van Kempen ziet geen kwaad in wat ze heeft gezegd in de reportage. "Ik heb één keer benoemd dat ik er trots op ben en was verder heel discreet. Jarenlang heb ik daar niet over gerept, op mijn website staan zelfs geen foto's van Máxima met mijn sieraden", zegt Van Kempen.

De koningin heeft volgens de ontwerpster zelf niets met het telefoontje te maken. "Ze is gewoon bij me blijven kopen."