De 69-jarige vrouw die overleed aan de gevolgen van het auto-ongeluk waarbij Bruce Jenner betrokken was, reed zonder geldig rijbewijs. Het rijbewijs van het slachtoffer was al sinds 2007 verlopen. 

Dat schrijft de Los Angeles Times.

Jenner, die jaren getrouwd was met Kim Kardashians moeder Kris, kwam zaterdag in Los Angeles in botsing met de auto waarin Kim Howe zat. Het ongeluk werd waarschijnlijk veroorzaakt door een ander voertuig dat om onbekende redenen stopte op de snelweg.

Howe botste op die wagen, waarna Jenner weer tegen haar auto reed. De auto van Howe kwam op de andere weghelft terecht en werd vervolgens geraakt door tegemoetkomend verkeer. Howe kwam daarbij om het leven.

De politie van Los Angeles heeft laten weten dat Jenner nog heeft geprobeerd te remmen. Hij had niet gedronken en zou niet hebben gebeld terwijl hij aan het rijden was. Ook lijkt het er niet op dat hij op de vlucht was voor paparazzi, al werd hij op het moment van het ongeval wel achtervolgd door fotografen.

Advocaat

Jenner heeft laten weten zijn volledige medewerking te geven aan het onderzoek. De realityster heeft wel een advocaat ingeschakeld om hem te helpen, meldt TMZ. Hij werd gezien toen hij het advocatenkantoor van Blair Berk uitliep. De topadvocaat in strafrecht heeft al veel sterren vertegenwoordigd.

Agenten zouden denken dat de realityster te dicht op zijn voorganger reed, wat een overtreding van de verkeersregels is. 

Bronnen bij justitie vertellen dat als een soortgelijke overtreding resulteert in de dood van een andere bestuurder dit theoretisch zou kunnen betekenen dat Jenner schuldig zou kunnen zijn aan doodslag. Volgens de entertainmentwebsite is de kans dat dit gebeurt echter wel klein.