Hadewych Minis werd drie keer geconfronteerd met de dood

Actrice Hadewych Minis heeft in het verleden veel angstaanjagende momenten meegemaakt. Naar eigen zeggen werd ze drie keer geconfronteerd met de dood.

Dat zegt ze in gesprek met JAN Magazine.

De actrice reed ooit in Tasmanië op een quad, een vierwielige motor met dikke banden. "Ik zat vlak achter de instructeur. En ja, daar ga ik niet een beetje simpel achteraan sukkelen. Ik beland dan in een film, vergeet de realiteit", zegt Minis.

"Ik ging veel te hard. Er was iets raars met het linker- of rechterpedaal, waardoor ik niet goed kon sturen. We reden langs een diep ravijn. Ik verloor de macht over het stuur en belandde nog net in een struik die daar toevallig stond. Eén tiende seconde vroeger of later en ik was in de afgrond gestort."

Een tak

Een tak bleek de redding voor de actrice te zijn. "Mijn hele lijf trilde, dat schijnt te gebeuren als je in shock bent", vervolgt ze. Kort daarna werd ze naar eigen zeggen nog twee keer nadrukkelijk gecontronteerd met de dood. "In Cuba ben ik beroofd. Ik had geluk, zei de politie, omdat de meeste mensen dan ook worden neergestoken."

"En in München zwaaide tijdens een vechtscène een lampenkap met een stalen punt naar beneden. Dat ding sloeg een tand uit mijn mond, maar had net zo goed mijn oog kunnen doorboren. Ik dacht: wat is dit? Een hint ofzo? Het leven kan zomaar voorbij zijn."

'Domme opmerking'

De actrice heeft door de gebeurtenissen veel geleerd. "Doe wat leuk is. Vroeger vond ik dat een heel domme opmerking. Doe wat leuk is, ja hállo, daar gaan we de wereld mee redden zeg! Nu weet ik: alleen dan ben je je leukste zelf, ook voor anderen. Dat is helemaal niet dom."

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie