Het is onduidelijk of de beademingsmachine die Bobbi Kristina Brown, de dochter van Whitney Houston, in leven hield is uitgezet. Media spreken elkaar donderdagavond tegen.

De Britse krant DailyMail.com meldt op basis van politiebronnen dat de familie het apparaat zou hebben uitgezet.

Maar aan roddelsite TMZ ontkennen bronnen uit de nabijheid van de familie dit juist. De familie zou nog niet klaar zijn voor dit loodzware besluit. De grootmoeder van Bobbi Kristina zou ook nog niet in het ziekenhuis zijn langsgeweest, maar wel van plan zijn dit snel te gaan doen.

Tegenover USA Today melden bronnen zelfs dat het meisje nog niet hersendood is, zoals veel media wel aannemen na zoveel dagen aan de beademing te hebben gelegen.

Zuurstofgebrek

De 21-jarige Brown werd zaterdag bewusteloos in de badkuip in haar appartement gevonden.

Een ernstig zuurstofgebrek had ervoor gezorgd dat ze in een coma was beland. Maar ook in het ziekenhuis werd er weinig hersenactiviteit meer waargenomen.

Onderzoek

Ingewijden van de familie hadden eerder al laten doorschemeren dat artsen niet veel meer voor de dochter van Houston konden betekenen. Vader Bobby Brown, die continu bij zijn dochter in het ziekenhuis is geweest, had eerder deze week nog gezegd dat hij toch optimistisch bleef.

De politie doet onderzoek naar hoe Brown in de badkuip is beland.

Whitney Houston overleed drie jaar geleden op 48-jarige leeftijd. Ook zij werd bewusteloos in bad aangetroffen.